Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Жінки і вода: цікаві факти

Як не дивно, але саме жінки є основними виробниками і постачальниками продовольчої продукції в світі. Слабка стать «править» і в сільському господарстві. Причина криється в міграції чоловіків із сіл до великих міст. Сьогодні ми розкриємо деякі факти про воду, жінок і їхнє здоров'я і виявимо якийсь взаємозв'язок між ними.

Останні медичні дослідження підтвердили прямий взаємозв'язок між здоров'ям жінки і шкодою, яку йому завдає доставка води. Ці проблеми варіюються від хронічної перевтоми, викривлення хребта і аж до порушення репродуктивної функції. Так, наприклад, в деяких африканських країнах жінки щодня витрачають до 85% своїх сил і енергії на пошуки і доставку води.

В інших неблагополучних регіонах жінкам і навіть дівчаткам доводиться витрачати більше 5 годин на день на доставку дров та води і ще майже 4 години тільки на приготування обіду.

У тій же Африці 90% робіт з пошуку і доставки води виконують виключно жінки.

На іншому континенті в Бразилії в період посухи багато чоловіків йдуть на заробітки, а жінки приймають на себе роль глави сім'ї. Їх ще прийнято називати вдовами посухи.

Саме представниці слабкої статі вважаються основними виробниками головних сільськогосподарських культур в світі: рису, пшениці і кукурудзи. У своїй роботі жінки намотують близько 10 км в день, збираючи, і тягнучи на собі кожен раз до 15 літрів води.

Самий проблемний континент по частині збору та доставки питної води - це Африка. У деяких частинах материка жінкам доводиться витрачати до 8 годин тільки на пошуки цілющої вологи. А в гірських регіонах Східної Африки слабка стать віддає 27% своєї сили і енергії на доставку води.

Сучасній жінці, жительці великого мегаполісу просто дико уявити, яких зусиль докладають африканські дівчата, і навіть діти, на задоволення потреб у питній воді. Ніяких благ цивілізації: ні доставки води додому, ні навіть доступу до чистої питної води - це не може не викликати гостре почуття жалю і співчуття.

Уявіть, тільки в одній Південній Африці все жінки в процесі пошуку і доставки води для всієї своєї родини проходять відстань до Місяця і назад кратне 16 разів! А в Індії жінкам потрібно 150 робочих днів для транспортування води. Якщо перевести цей час в гроші, то воно буде оцінюватися в 10 мільярдів рупій.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А