Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Секрети приготування кави по-арабськи

Кава по-арабськи - це не просто спосіб приготування напою. Це окремий вид «кавового мистецтва», що включає в себе і використання особливого виду арабіки, унікальну рецептуру і гостинність арабського народу. Значення поняття «кава по-арабськи» настільки широке, наскільки нескінченні простори аравійської пустелі.

І ми з вами сьогодні дізнаємося, як правильно приготувати напій за цим унікальним рецептом.

Правила приготування кави по-арабськи

В першу чергу вам потрібно буде зайнятися зернами - для приготування кави по-арабськи їх слід обсмажити до темно-коричневого кольору. Після цього ретельно огляньте кожне зернятко - вони повинні бути один до одного! Всі погані зерна викидають, а відібрані - перемелюють.

Традиційно в арабських країнах кавові зерна подрібнюють вручну і тільки в металевій ступі. Однак ви можете подрібнити каву в сучасній кавомолці - це буде куди швидше.

Мало не забули! Поки ви займаєтеся помелом, поставте на вогонь кавник - нехай він добре прогріється, а вода в ньому - закипить. Тепер можете всипати кавову гущу і ретельно все перемішати. Доведіть каву до кипіння, але ні в якому разі не кип'ятіть його! Зніміть з вогню.

За класичним рецептом каву по-арабськи доводять до кипіння три рази. Так ви отримаєте дійсно міцний ароматний напій. Також в нього додають зерна кардамону.

Є ще один рецепт кави по-арабськи. І саме він приніс напою всесвітню популярність. Головний секретний інгредієнт в ньому - карамелізований цукор. Він надає готовій каві унікального смаку. Для цього на дно кавника кладуть цукор і прожарюють його до карамелі. Потім її заливають холодною водою і доводять до кипіння, і потім вже додають мелену каву.

У багатьох закладах, де готують каву по-арабськи, отриману карамель намотують на сандалові палички і подають гостям вприкуску до напою.

Є й інші варіації приготування кави по-арабськи. Але всі вони мають загальну технологію - напій доводять до кипіння, але не кип'ятять, три рази. Адже саме в цей момент напій збагачується киснем, що дозволяє йому розкрити всі свої найкращі смакові якості і аромат.

І ще один секрет від нашої компанії. Для приготування кави по-арабськи використовуйте тільки чисту природну питну воду, замовити доставку якої ви зможете на нашому сайті.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А