Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Чому морська вода солона?

Те, что вода в морі и океані солона - відомій факт. А чи заміслюваліся ви хоч раз, чому це так?

Вчені займаються дослідженнямі океанічного середовища вже дуже давно, и по їх запевненням в морській воде зібрані практично всі елементи табліці Менделєєва. Крім водних и кисня в ній містіться йод, сірка, магній и кальцій, бром, а також іони натрію й хлору. Останні два елементи як раз і відповідають за солоний присмак води у морі й океані.

Але, все ж, хто «додав» сіль у море? На цей рахунок є дві гіпотези. Одна говорить, що океанічне середовище було солоним ще на етапі зародження життя на Землі, інша - це заперечує. Давайте детальніше розглянемо обідві гіпотези.

Гіпотеза перша: морська вода стала солоною недавно.

Відповідно до цієї гіпотези вода в морях і океанах стала солоною через вливання в них річкової води (яка також насичена іонами натрію і хлору тільки в набагато меншій концентрації). Завдяки такому природному процесу як циклічність води, Н2О з океанічної середовища випаровується, але мінерали в ній залишаються. Так через мільярди років відбулося поступове підвищення її солоності. Але як тоді пояснити те, що концентрація солі в морях і океанах більше не підвищується? Все це ставить першу гіпотезу під сумнів.

Гіпотеза друга: морська вода стала солоною ще до зародження життя.

Прихильники цієї теорії вважають, що вода в океанічному середовищі була солоною ще задовго до зародження життя на планеті. Причиною цього стали вулкани, які під час вивержень викидали великі обсяги магми і вулканічних газів. Вони і містять в собі сполуки фтору, хлору та інших елементів. У воду всі ці елементи потрапляли у вигляді кислотних дощів і вступаючи в реакцію з лужними елементами, утворювалися більш стійкі з'єднання - солі. Пройшли мільярди років, і океан втратив свою високу кислотність, зате вода стала солоною.

Ще більше цікавих статей про унікальні властивості питної води, її користь для людського організму, таємниці і дивовижні місця Світового океану ви зможете знайти на сторінках нашого блогу.

А на сайті компанії ви завжди можете замовити доставку питної води в Києві - на будинок або офіс.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А