Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Особливості поливу домашніх рослин

Своєрідний питний режим необхідно дотримуватися не тільки людям, а й рослинам. Точно так же, як питна вода потрібна нам для повноцінної роботи організму, вашим вазонам вона потрібна для правильного росту і пишного цвітіння. Сьогодні ми розповімо, які є види поливу рослин і яким квітам вони підходять.

Рясний полив. Підживлювати вологою вазони слід відразу, як тільки в горщиках підсохне земля. Такого догляду потребують тропічні рослини з тонкими делікатними листям: папороті, бегонії, фітонії і т.д. До них також можна віднести і рослини з шкірястими листочками, такі як фікуси, гарденії, цитрусові. Всі ці декоративні рослини погано переносять сухість. Їх листя швидко втрачають колір, в'януть, поникають, а квітки дрібніють. Рясного поливу вимагають всі квіти в період активного росту і цвітіння.

Помірний полив. Поливати такі рослини можна не відразу після висихання грунту, а через пару днів. Такі квіти мають м'ясисті листя, товсті коріння і кореневища, також цей вид догляду буде корисний цибулинних. Багато квітів потребують невеликого підсушування грунту в період спокою, оскільки подібний «стрес» активізує формування і подальшу бутонізації квітконосів.

Рідкісний полив. Справжня знахідка для ледачих. Догляд в цьому випадку не вимагає взагалі ніяких турбот. Грунт можна залишити сухим протягом декількох днів, іноді тижнів і навіть місяців. У цю групу невибагливих рослин відносяться сукуленти, листопадні бульбові і цибулинні рослини, що йдуть на спокій після етапу цвітіння.

Як правильно поливати домашні вазони?

Полив необхідно здійснювати водою кімнатної температури, допустимо навіть на кілька градусів вище. При цьому процес догляду - ціла наука. Носик лійки завжди кладіть на край горщика і повільної невеликий цівкою зволожите грунт.

Якщо в вазоні цибулини і бульби квітки видаються їх грунту, то не можна допустити потрапляння на них вологи. В іншому випадку запуститься процес гниття і як наслідок - загибель рослини.

Якщо на поверхні грунту з'явився невеликий мох або цвіль, значить ви його перезволожили. Щоб цього уникнути, слід забезпечити рослиною хороший дренаж з керамзиту, дрібного щебеню або керамічних черепків.

У літню пору квіти потрібно рясно поливати в вечірній час, взимку - вранці і дуже помірно. Неприпустимо поливати рослини, які знаходяться під палючим сонцем - інакше вони просто «згорять».

Ще більше цікавих статей ви зможете знайти на нашому сайті. Тут же ви зможете оформити доставку води додому від компанії Аквасвіт.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А