Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Зневоднення організму: причини і симптоми

Зневоднення - це стан організму, викликане зниженням рівня води в ньому. Під час зневоднення порушується водно-сольовий баланс - рівновага між водою і мінералами в вашому тілі.

Основні причини зневоднення:

Це найбільш поширені проблеми, які призводять до дефіциту води в організмі. До інших причин також можна віднести і рясне потовиділення, і випаровування води з повітрям, що видихається вами.

Ще зневоднення може бути викликано недотриманням питного режиму протягом дня. Тому нагадуємо, що чиста природна вода - запорука міцного здоров'я і прекрасного самопочуття. Невпевнені в якості використовуваної вами Н2О? Цю проблему вирішить доставка води в Києві.

«Перші в черзі» на зневоднення - діти, так як у них природна регуляція водно-сольового обміну недосконала. Немовлята, які знаходяться на штучному вигодовуванні можуть недоотримувати необхідну рідину через неправильне розведення концентрованих сумішей водою. Тому суворо дотримуйтесь інструкції з приготування молочної суміші для малюка.

ОЗНАКИ ЗНЕВОДНЕННЯ

Клінічні ознаки зневоднення, які характерні для всіх типів, це втрата ваги більше, ніж на 5% від загальної маси, сухість та лущення шкірного покриву, швидке старіння шкіри, зниження артеріального тиску і загальна слабкість.

ТИПИ ЗНЕВОДНЕННЯ

Виділяють два типи зневоднення організму: гіпоосмотичний і гіперосмотичний

При першому - гіпоосмотичному типі - з'являється апатія, різке зниження артеріального тиску, астенія, малий або ниткоподібний пульс. Шкірний покрив стає сухим і в'ялим. У крові знижується рівень натрію і хлору, людину мучить наростаючий головний біль (в області чола) і нудота.

При гіперосмотичному зневодненні людина відчуває хворобливу і навіть болісну спрагу, гостру сухість у роті, голос «сідає», підвищується температура тіла. Шкіра втрачає свою еластичність: вона збирається в складки і повільно віднаходить початкову форму. Для цього типу зневоднення характерні зміни в психічному здоров'ї: людина відчуває агресію, страх, галюцинації і нервове збудження. Ненадання медичної допомоги може призвести до коми і навіть смерті хворого.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А