Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Чи можна зберігати воду в пластикових пляшках?

Суперечки про те, в чому саме повинна зберігатися питна вода не вщухають досі. Поки безперечними лідерами залишається пластикова і скляна тара. При цьому прихильники останньої запевняють, що зберігання води в пластику шкідливе і навіть небезпечне для здоров'я людини. Не переконує їх змінити «гнів на милість» ні непрактичність скла, ні його крихкість. Та чи є в цьому переконанні правда, і чи небезпечно зберігати рідину в пластикових бутлях?

Відповісти на це питання однозначно не вийде. Адже все залежить від якості самого матеріалу і експлуатації тари.

Найякісніший і абсолютно нешкідливий для вашого здоров'я пластик виготовляється з поліетилентерефталату. Такі ємності називаються РЕТ-бутлями. А ось ємності з позначкою PVC краще уникати, якщо ви тільки не хочете «підкріпити» організм токсинами.

Сумлінні і якісні виробники завжди вказують на своїй продукції, з якого пластику виготовлена ​​пляшка. Однак, ви погодитеся, що якщо тара зроблена з безпечного матеріалу, то виробник неодмінно «хвастане» цим, а ось про використання небезпечних матеріалів захоче промовчати. Тому тут як ніколи буде актуальною приказка: «Довіряй, але перевіряй».

А зробити таку перевірку дуже просто. Досить злегка натиснути нігтем на поверхню пляшки. На тарі з PVC пластика залишиться характерна біляста смужка, а ось РЕТ-бутель залишиться без ушкоджень.

Безпека пластикової ємності ще й залежить від правильності її експлуатації. Навіть РЕТ-пляшки не можна зберігати на сонці і при температурі вище 30 ֯ С. Таке зберігання призведе до утворення сумнівних сполук.

Має питна вода і свій термін придатності. Так в безпечному пластику її можна зберігати від 6 місяців до одного року. При цьому запам'ятайте, що мінеральна вода зберігається менше, а звичайна питна - довше. У склі рідину можна зберігати від 3 місяців до 2 років. Ну і, звичайно ж, важливо дотримуватися герметичності пробки. Адже після того, як ви відкриєте бутель з водою, його термін придатності становить не більше одного місяця.

Вода - це здоров'я. А довіряти своє здоров'я можна тільки перевіреним і надійним людям. З відповідальністю заявляємо, що компанія Аквасвіт відноситься до цього числа! Зробіть замовлення води в Києві та забезпечте себе джерелом відмінного самопочуття, краси і енергії.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А