Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Маловідомі факти про воду

Вчені щороку відкривають все нові і унікальні факти про найважливішу речовину на планеті - питну воду. Не одноразово дивували вас добіркою таких фактів і ми. Однак і на цей раз нам буде, чим вас вразити! Нижче ви знайдете ще декілька маловідомих фактів про Н2О.

Поживна вода

Одним з найбільш живильних речовин на Землі є морська вода - в одному її кубічному сантиметрі міститься до 2 грамів білка. Наприклад, кількість білка, що міститься в водах Атлантичного океану, еквівалентно 20 тисячам врожаю, що його збирають на планеті за рік.

Палаюча вода

Вода - рідка субстанція. Це твердження не викликає ніяких сумнівів. А значить, вона не може горіти. Однак на планеті є джерело з палаючої водою. Знаходиться воно в Азербайджані і горючість його забезпечується високим вмістом метану. Якщо до води близько піднести сірник, то газ миттєво спалахне.

Скільки за своє життя людина випиває води

За потреби для життя людини вода стоїть на другому місці після кисню. Без рідини ви не зможете прожити довше 5-6 днів. А чи замислювалися ви коли-небудь над тим, скільки води ви випиваєте за своє життя. Навіть середнє значення вражає - це 35 тонн питної води.

Вода - джерело небезпечних захворювань

Ви напевно знаєте, що одна з головних функцій води - транспортна. Вона переносить поживні речовини, мінерали, мікро- і макроелементи. Але разом з корисними компонентами, рідина може стати переносником небезпечних захворювань. Відомо, що через Н2О передається до 85% смертельно небезпечних недуг.

Де в світі найчистіша вода?

Недавні дослідження ЮНЕСКО дозволили дати відповідь на питання, де в світі знаходиться найчистіша вода. Як виявилося, її найбільші запаси містяться не в льодовиках, а в підземних джерелах Фінляндії.

Ізотопні і структуровані стани води

Вченим вдалося розкрити 135 ізотопних станів Н2О. Найбільш відомі з них - гумова, суха, важка, мертва, жива і т.д. Крім цього в світі існує до 2 тисяч структурованих форм води.

На нашому сайті ви зможете знайти ще більше корисної інформації про питну воду: її властивості, особливості, формах і т.д. І, звичайно ж, не забудьте оформити доставку води в Києві, потурбуйтеся наперед про своє здоров'я і відмінноме самопочуття!

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А