Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Кислотно-лужний баланс води

З усіх показників, що характеризують якість питної води, кислотно-лужний баланс є одним з найбільш важливих. Цей показник відомий багатьом, як рН рівень і його величина залежить від біологічних і хімічних процесів, що відбуваються в воді.

Саме рівень рН вказує на ступінь корозійної агресивності води і токсичність, говорить про наявність домішок і позначає швидкість протікання в ній хімічних реакцій.

Оптимальний показник рівня рН для природної води коливається в межах 4.6 - 8.3 і при цьому не впливає на якість, роблячи її доступною до вживання. Показник рН для річкової води - 6.8-8.5 одиниць, атмосферних опадів - 4.6-6.1; боліт - 5.5-6.0, а морський солоної води - 7.9-8.3.

Знижений рівень рН води свідчить про її високі корозійних властивості. А ось підвищений кислотно-лужний показник - понад 11 одиниць - вже говорить про те, що така вода принесе шкоду здоров'ю та самопочуттю людини.

А ось для побутових потреб, приготування їжі і пиття рекомендується використовувати воду з показником рівня рН в межах 6-9 одиниць.

рН людини

З уроків біології вам відомо, що тіло людини більш ніж на 70% складається з води. Отже, і рідина, з якої ми складаємося, так само має свій кислотно-лужний показник. рН біологічних рідин в організмі людини коливається в межах 7-7.5 одиниць. Однак є і рідини з підвищеним рівнем кислотності, показник яких дорівнює 5.5 рН: сеча і шлунковий сік. Підвищення кислотності біологічних рідин може призвести до ряду серйозних захворювань. Про рівновагу кислотно-лужного рівня крові людини з легкістю розповість колір кон'юнктиви в куточках очей: нормальний відтінок говорить про здоров'я організму. При підвищенні лужності крові вона стає з темно-рожевим відтінком, а при збільшенні кислотності знаходить блідо-рожевий тон. Ви здивуєтеся, але кон'юнктива змінить свій колір вже через 80 секунд після попадання в організм речовин, які впливають на рівень рН крові.

Отже, ви дізналися, що кислотно-лужний показник безпосередньо характеризує якість води: її смак, запах і загальний вигляд. Вживаючи питну воду з оптимальним рівнем рН, ви забезпечуєте собі відмінне самопочуття і поліпшення життєвих показників. А ось його відхилення від норми може призвести до проблем зі здоров'ям. Ваше здоров'я і життя - не поле для експериментів. Тому не забувайте про дотримання питного режиму і використовуйте тільки чисту і якісну воду. Замовити доставку води в Києві додому або в офіс ви можете просто зараз на нашому сайті. Питна вода від ТМ АкваСвіт - запорука міцного здоров'я і вашої краси.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А