Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Як клумби допоможуть економити воду?

Незважаючи на те, що до дачного сезону ще далеко, справжні любителі красивого і доглянутого саду повинні вже сьогодні подумати про вдосконалення його поливу. Адже в період посухи і жаркого літа дачники і городники знають, як важко зберегти урожай і красу квіткових клумб. І якщо доставка води допоможе вам вирішити проблему якісної питної води для всієї родини, то як «напоїти» грядочки і квітники?

Полив. По-старому поливаєте огірочки з помідорами або улюблені гортензії лійкою? Виявляється цей метод поливу не тільки застарілий, але і небезпечний. Вода з лійки потрапляє на стебла і листя рослин, а, як відомо, мокре листя - прекрасне середовище для цвілі і грибка, які можуть згубити рослину. Та й з точки зору економії води полив листя не зовсім розумний, адже квіти і кущі з огірками «п'ють» води корінням. Ось їх і поливайте! Для регулярності і рівномірності поливу необхідно використовувати поливальні системи.

Одним з найбільш ефективних і менш витратних способів вважається капельний полив. Вода проходить через спеціальні пори на шлангу і повільно, але регулярно надходить в землю, напуваючи рослини необхідною вологою. Так ви не заллєте рослину, але і навіть в спекотні дні такої кількісті рідини буде достатньо. Для поливу кущових або витких рослин шланг необхідно розмістити в безпосередній близькості, а для поливу дерева - укласти його по ширині крони навколо стовбура.

Рослини. Хочете красиво квітучу клумбу протягом усього літа? Вибирайте для квітника рослини, які зможуть витримати навіть сильну посуху, на щастя садівників-любителів таких квітів вдосталь. Зверніть увагу на такі багаторічні трави і квіти: флокс, шавлія, чебрець, барвінок, хоста і ін. Всі вони порадую вас чарівними ароматами і буйством фарб, незважаючи на пекуче сонце. Стійкі до посухи чагарники - ялівець, барбарис, кизильник; однорічні рослини - айстри, чорнобривці, ротики, настурції. Посадіть на ділянці кілька дерев - вони будуть давати рятівну тінь, а рослини під його захистом зможуть надовго утримувати вологу.

Хоча квіти в горщиках вельми розбавляють ландшафт вашого саду, однак фахівці попереджають: вони менш стійкі до посухи, так як їх коріння не можуть дістатися до глибоких насичених вологою шарів грунту. Що стосується газонної трави, то її не рекомендується стригти занадто коротко, адже довгі стебла трави зможуть пережити посуху і будуть виглядати свіжими.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А