Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Відомі храми води

Ми щодня п'ємо воду, це вже стало невід'ємною частиною нашого життя: ми беремо з собою пляшечку води на прогулянку або в спортзал, п'ємо рідина на роботі для більшої продуктивності і регулярно замовляємо воду додому, щоб забезпечити себе і рідних джерелом здоров'я і енергії. І сьогодні ми розповімо, де в світі настільки цінується ця рідина, що їй навіть спорудили храм.

Храм Монастир Кійомідзу в Кіото, Японія. Це дивовижний буддиський храм, який отримав свою назву завдяки кристально чистим і прозорим водам, що стікають по схилу. Головна визначна пам'ятка храму - ці три струменя. За приданням вони володіють цілющою і магічною силою.

Всі відвідувачі святині проходять своєрідний обряд очищення через ритуальний водоспад. Він обіцяє відновлення внутрішньої гармонії, спокою і просвітлення душі. Ще одним цікавим місцем у храмі можна назвати відкритий майданчик для проведення ритуальних танців Бутан. Дивно те, що майданчик нависає на висоті 13 метрів над урвищем. Незважаючи на смертельну небезпеку, багато сміливці стрибали з неї вниз. Згідно з легендою, тим, хто вижив гарантоване виконання самого заповітного бажання. У період з 1603 по 1868 рік знайшлося аж 234 таких сміливців, які вирішили випробувати долю. У живих залишилися лише 20. Сьогодні відвідувачам заборонено так ризикувати.

Храм води в Зігване, Туніс. Невелике містечко в Тунісі стало просто Меккою для туристів саме завдяки цьому храму води. Спочатку це місце було просто великим красивим фонтаном, від якого до Карфагена текла питна вода. Сьогодні на місці фонтану залишилися руїни і, на жаль, жодна з 12 статуй німф, які були уособленням 12 місяців, не вціліла. Однак туристи все ж зможуть доторкнутися до давньої історії та перенестися в часи імператора Адріана. Крім цього храм знаходиться в дуже мальовничому місці біля підніжжя гори Зігван, з вершини якої відкривається незабутній вид на Туніську затоку і затоку Хаммамет.

Храм свяченої води на Балі, Індонезія. Назва храму на індонезійському звучить як Пура Тирта Емпул і знаходиться святиня в селі Тампаксірінг. Побудований він навколо цілющого джерела, побудованого богом-воїном Індрой. Згідно з переказами вода з цього джерела воскресила мертвих воїнів, які були вбиті тираном-правителем Мая Денава. Цей храм донині шанують і відвідують не тільки туристи, яких зацікавило це місце, як пам'ятка Балі, але і місцеве населення, яке по-справжньому вірить в цілющі властивості води з джерела.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А