Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Історія індійського чаю

Індія не так давно стала називатися Меккою чаю - історія вирощування культури тут почалася лише на початку 19 століття - проте чай, вирощений саме на індійських плантаціях, вважається одним з найкращих в світі!

Першопрохідцем у вирощуванні культури в країні був британець Джордж Гордон. Він завіс в Індію близько 80 тисяч насінин чайного дерева популярного на той час сорти Camellia Sinensis. Однак через відсутність досвіду серу Гордону не вдалося виростити і зібрати гідний урожай.

Першу справжню плантацію чаю зміг виростити Чарльз Олександр Брюс в 1834 році. А в 1838 році британці завезли з Індії перші 12 ящиків чайного листа власного виробництва. Продукт зустріли з великим інтересом на ринку і навіть призначили за нього на торгах цілком пристойну суму. Однак смак напою розчарував британців - все-таки розібратися з тонкощами чайного виробництва виявилося не так просто. А перевершити китайців, які займаються цим протягом декількох тисячоліть, здавалося і зовсім неможливим.

Тому британці вдалися до простої хитрості - відправили в Піднебесну своїх «шпигунів», щоб ті привезли секрети чайного виробництва. Головним завданням було розсекречення процесу окислення листя. Найважливішу для Англії «місію» виконають шотландський ботанік Роберт Форчун, який для отримання всієї необхідної інформації переодягнувся в китайського торговця і проник на чайні плантації.

У 1848 році Фортьюн привіз з Китаю до Індії понад 20 тисяч екземплярів рослин і 80 китайських робітників. Але найголовніше, він приніс цінну інформацію про правила обробки чайного листа. Цей момент став проривом для розвитку чайної індустрії в Індії.

З 1860 британці вже налагодили поставки чаю власного виробництва в Європу, а в 1914 році обсяги поставок досягли 180 тисяч тонн на рік.

З моменту, коли Індія проголосила незалежність і з 1947 року перестала називатися колонією Англії, всі чайні плантації стали поступово переходити у володінні заможним індійцям.

І сьогодні ця країна - найбільший в світі постачальник високоякісного чайного листа. Багато шанувальників напою навіть визнають, що Індії вдалося перевершити Китай. Ми не беремося судити, чай якої країни краще, але з упевненістю можемо сказати, що смакові якості і аромат напою залежать від технології заварювання і питної води, що для цього використовується. Тільки якісна природна вода допоможе повноцінно розкритися чайному листу, щоб ви могли насолодитися всією пишнотою цього напою.

Замовити доставку води в Києві ви зможете на нашому сайті.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А