Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Грунтові води Землі на межі зникнення?

Точний запас грунтових вод - найціннішого ресурсу Землі - до кінця невідомий. Однак міжнародна група вчених провела дослідження цієї галузі й внесла в каталог грунтові води, розділивши їх за віком, запасам і локалізації.

Роботи велися вченими-гідрологами ще з 70-х років минулого століття. Очолив дослідження доктор Том Глісон з канадського Університету Вікторії. Багаторічні напрацювання вдалося зібрати воєдино і навіть опублікувати в журналі Nature Geoscience.

В ході своїх досліджень вчені вивчили понад мільйон вододілів, розділивши об'єкт оцінки на дві категорії: сучасні грунтові води і старі грунтові води. Перша категорія ресурсів оновлюється протягом декількох років, а період відновлення другий - становить століття і навіть тисячоліття.

Останні дані, опубліковані групою вчених, показали, що тільки 0.35 мільйонів кубометрів води (запасів грунтових вод Землі) відносяться до першого типу, будучи молодше 50-ти років. З огляду на те, що загальний обсяг ресурсу становить близько 23 мільйонів кубометрів, це число неймовірно мало.

Вчені критично оцінили співвідношення молодої і старої води. Особливо, з огляду на той факт, що протягом багатьох років грунтові води використовуються в сільському господарстві і промисловості. Ресурс не просто вичерпується, а й втрачає свої якісні властивості. Ті води, які людина використовує для своєї діяльності, можуть містити частинки небезпечних речовин - домішки урану і миш'яку.

Що стосується отриманих знань, опублікованих групою вчених, то вони дають нам можливість отримати цінні відомості про те, які процесси відбувалися на планеті, а також місцях залягання найбільших запасів грунтових вод. Такі обсяги містяться в басейні Амазонки і Конго. А от найменше запасів грунтових вод зосереджено в пустелі Сахара. При цьому швидше за все природний ресурс виснажується в посушливих країнах - Індії, Пакистані і т.д.

На нашому сайті ви зможете не тільки знайти багато корисної інформації про властивості, якості, таємниці питної води, але і замовити доставку в Києві: додому або в офіс.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А