Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Гідрологічний цикл: цікаві факти і цифри

Глобальний механізм, який «змушує» циркулювати воду в природі, піднімаючи її з океанів і переміщаючи на материкову частину, а потім з поверхні землі знову піднімаючи в атмосферу, називається гідрологічним циклом.

Основними природними процесами, які входять в цей цикл, можна назвати: атмосферні опади, інфільтрацію, стік, випаровування і транспірацію.

Сучасна проблема полягає в тому, що активна урбаністична діяльність людини призводить до того, що основні гідрологічні процеси «випадають» з природного гідрологічного циклу. Цьому, в першу чергу, сприяють зміни землекористування, повторне використання стічних вод і їх подальше скидання в підземні і поверхневі водотоки.

Цікавий факт про атмосферні опади - досягаючи землі, вони діляться на безліч мікрочастинок, які різними шляхами розподіляються по поверхні. Щорічно в світі випадає 110 тисяч куб.м опадів. З них близько 40 тисяч перетворюються в поверхневі стоки і йдуть на підживлення підземних вод. Вони мають досить поетичну назву - блакитна вода. Решта 70 тисяч збираються в поверхневих грунтах, щоб згодом повернутися в атмосферу з випаровуванням. Така рідина називається зеленою водою.

Більше 40% всіх опадів, які випадають на поверхню Землі, акумулюються з пари, що піднімається з поверхні Світового океану. Однак більша частина припадає саме на наземні джерела. При цьому в умовах нашого клімату шляхом випаровування назад в атмосферу повертається тільки 33%. В умовах полуарідного клімату цей процентний показник дещо вищий - шляхом випаровування в атмосферу повертається 50%. Ще вище цей відсоток в умовах арідного клімату - з поверхні землі випаровується 70% вологи.

На сайті компанії АкваСвіт зможете знайти ще більше інформації про воду: рецепти корисних напоїв, пізнавальні факти про якість питної води, правила її вживання і багато іншого. Також на нашому сайті ви можете оформити доставку води в Києві та завжди мати під рукою найцінніше джерело міцного здоров'я і відмінного самопочуття.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А