Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Вода в басейні і ваше здоров'я - чи є взаємозв'язок?

Всім відомо, що водні процедури загартовують дух і зміцнюють тіло. Регулярне плавання позитивно позначається на роботі серця, покращує м'язовий тонус і сприяє схудненню. З огляду на зростання прихильників здорового способу життя, такий ажіотаж на відвідування критих міських басейнів абсолютно зрозумілий.

Можливо, ми вас засмутимо, але останні дослідження показали, що навіть таке корисне заняття може принести реальну шкоду вашому здоров'ю. Завдяки експертам ми тепер знаємо головного ворога «в обличчя» - це вода.

Для її очищення в басейн додають спеціальні хімічні склади, які вступають в активну «дружбу» з людським потом і іншими продуктами виділення. В результаті утворюються побічні ефекти дезінфекції. Це як раз той випадок, коли дія, спрямована на поліпшення ситуації, навпаки її погіршує. Так, в ході лабораторних досліджень, фахівцями було встановлено, що такі побічні продукти можуть викликати навіть генетичні мутації.

Ще одні дослідження показали, що часте відвідування басейнів може спровокувати хронічні респіраторні захворювання і навіть рак сечового міхура. У групі ризику не тільки любителі поплескати в воді, а й інструктори з плавання, тренера і персонал.

І щоб не бути голослівними, наведемо як приклад дослідження, проведені в Америці. Там для проб води взяли зразки з 7 басейнів і протестували її більш ніж на 30 різних показників. Воду набирали зі звичайних громадських басейнів, які працювали в своєму звичайному режимі і не проходили попередніх дезинфекцій.
Результати повалили дослідників в шок. У воді було виявлено понад 100 побічних продуктів дезінфекції. Як вони впливають на здоров'я людини? Такі побічні речовини впливають на клітини організму, в тому числі і на генетичному рівні.

Ми не закликаємо всіх прихильників плавання в басейні відмовитися від улюбленого заняття. Але тепер, володіючи цією інформацією, ви подвійно запитаєте з власників громадських басейнів: як часто змінюється вода, які заходи дезінфекції проводяться і чи є для відвідувачів все необхідне для дотримання особистої гігієни.

Як бачите, вода може завдати шкоди здоров'ю: неякісна питна вода, вода в басейні, вода, якою ви миєте посуд і т.д. Особливо зверніть увагу на те, що ви п'єте. Рекомендуємо замовляти доставку питної води в Києві додому або в офіс на сайті компанії Аквасвіт.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А