Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Способи заварювання чаю по-китайськи

Кожен чайний любитель, що знається на сортах і властивостях свого напою-фаворита, мріє подужати технологію заварювання чайного листя тими способами, якими це роблять в Китаї - Мецці чайних традицій і церемоній.

З цієї статті ви дізнаєтеся, як заварювати китайський чай двома популярними способами: в гайвані і на відкритому вогні.

Протока в гайвані

Це найбільш популярний і універсальний спосіб, який підійде для заварювання абсолютно всіх сортів чаю. Гайвань - це спеціальна посудина об'ємом 100-120 мл. І для заварювання напою в ньому вам буде потрібно 7 грам заварки.

Сама технологія виглядає так:

Дуже важливо не перетримати заварку, оскільки китайський чай дуже насичений. При заварюванні також слід особливу увагу звертати на температуру води і якість посуду. Чайхань повинен бути прозорим - так ви зможете проконтролювати чистоту і настій чаю.

Заварювання чаю на відкритому вогні

Цей спосіб підходить для заварювання китайського чаю сорту Пуер. Технологію ще називають методом Лу Юя - ця людина присвятила все своє життя вивченню властивостей і особливостей напою, розробці кращих способів заварювання чайного листа.

Перше, що вам потрібно - це заварник з жароміцного скла. Також особливу увагу приділіть якості питної води. Водопровідна Н2О для приготування напою категорично не підходить! Замовити доставку води в Києві ви зможете на нашому сайті.

Тепер приступіть до приготування чаю. На першому етапі підготуйте заварку - її потрібно три рази промити. Потім поставте заварник з водою на відкритий вогонь (середній) і стежте за нагріванням Н2О - не можна допустити, щоб вона перекипіла. Коли на дні ємності утворюються перші бульбашки, злийте 1-2 чашки. Цю рідину вам доведеться знову влити в заварник, коли на поверхні води утворюються перші хвилі.

Як тільки вода знову дійде до кипіння, почніть перемішувати її, створивши воронку, і всипте потрібну кількість заварки (за смаком). Дочекайтеся, коли на поверхні води знову підуть хвилі, і відразу ж вимкніть вогонь.

До чаювання можна приступати, коли заварка осяде на дно.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А