Графік роботи
Доставка води
Пн - Пт -
07:00 - 20:00
Сб -
07:00 - 18:00
Нд -
Незабаром
Прийом замовленьПн - Пт - 08:00 - 19:00
Сб - 08:00 - 18:00
Нд - 09:00 - 16:00

Охолоджувальні напої для спекотного літа

Охолоджувальні напої для спекотного літа

У літню спеку особливо важливо дотримуватися правильного питного режиму, інакше зневоднення і погане самопочуття вам гарантовано. Хтось рятується звичайною питною водою, що власне кажучи, і є найкращим способом, а хтось віддає перевагу тамувати спрагу холодним квасом. Але далеко не всі напої, які так освіжають, та ще й приємні на смак несуть користь вашому здоров'ю. Ми склали для вас рейтинг безпечних і корисних напоїв, які врятують від літньої спеки.

Питна вода. Не дивно, що рейтинг самих-самих очолює саме проста вода. У жарку пору року, коли втрачається більша кількість рідини (через піт), добову норму її вживання слід підвищити до трьох літрів. Природно, це середній показник. Для більшої різноманітності в стакан з холодною водою можна додати заморожений кубик полуниці, часточку лимона або листочок м'яти - все це буде вкрай корисно і додасть напою пікантного смаку. А замовити доставку води в Києві ви зможете на сайті компанії АкваСвіт.

Зелений чай. Готувати напій потрібно в спеціальному керамічному чайничку. Головна перевага зеленого чаю в тому, що його можна пити і в холодному вигляді. Хоча жителі Середньої Азії і Сходу втамовують спрагу саме гарячим напоєм. Пити чай треба невеликими ковтками. Він не тільки прекрасно поповнює запас рідини в організмі, але і тонізує, сприяє зниженню артеріального тиску, дарує прекрасне самопочуття на цілий день.

Свіжовичавлений сік. Не плутайте з пакетованого соками, які заполонили торговельні ряди в супермаркетах. Їх часте вживання не тільки не утолить спрагу, але і наситить організм зайвими калоріями і кислотами. А ось приготований своїми руками фреш з фруктів і овочів - прекрасна альтернатива шкідливим магазинним сокам.

Квас. Краще готувати домашній квас, тим більше що рецептів цього старовинного напою більш ніж достатньо - вибирайте на свій смак і бажанням.

Компот. Напій дитинства. Тільки для його приготування використовуйте мінімум цукру і максимум корисних ягід, фруктів і навіть прянощів. Випити холодний компот, зварений з ароматних літніх дарів природи - що може бути приємніше?