Об'єм кавової чашки для еспресо, американо і латте. З якого посуду краще пити улюблений напій?

Кава - вишуканий і шляхетний напій, своїм ароматом і насиченим смаком підкорив мільйони гурманів по всьому світу. Як існує технологія приготування кави, так є і певні правила подачі напою, які передбачають використання відповідних чашок. Дізнайтеся, з яких чашок прийнято пити еспресо, а в яких потрібно подавати американо або латте.
Якою має бути чашка для еспрессо?
Еспрессо - класична еталонна кава. І її подача повинна бути відповідною. П'ють міцний ранковий напій з невеликих чашок, об'ємом 30-45 мл. Домашня подача еспресо передбачає можливість використання чашки з об'ємом в 60-90 мл.
Такої рекомендації слід дотримуватися, щоб максимально зберегти смак і насиченість традиційного еспрессо. У поданні напою дуже важливо забезпечити збереження оптимальної температури продовж тривалого часу.
З якої чашки п'ють американо?
Американо по своїй рецептурі - це сильно розбавлений еспресо. Подають каву в чашці, об'ємом 200-220 мл. В деяких кав'ярнях бариста наливають напій в чашку для капучино - це дозволено з точки зору кавового «етикету». Чому для американо вибирають чашку саме такого обсягу?
Відповідь криється в класичній рецептурфі напою - традиційно сильно розбавлений еспресо подають об'ємом 180 мл. Однак за правилами поверхня кави не повинна досягати країв чашки, тому для подачі американо і вибирають чашку побільше.
А яку чашку вибрати для латте?
Латте - неміцна кава з молоком. Головна особливість напою - великий обсяг рідини. Класична рецептура латте передбачає 150 мл молока, тому і посуд для його подачі вибирають відповідний. Зазвичай латте в кав'ярнях подають в красивій склянці об'ємом від 250 до 300 мл. Можна також зустріти подачу і в чашці об'ємом 360 мл.
Більше цікавої інформації про каву та секрети її приготування ви знайдете на сторінках нашого блогу. Тут ви також можете замовити доставку питної води в Києві - так ви напевно будете впевнені в якості та неперевершеному смаку улюбленого напою.
Повернутися до переліку публікацій