Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Невідомі факти про воду

Кращі вчені світу до сих пір намагаються розкрити таємницю походження води на Землі і зрозуміти, чи існує вона на інших планетах. Більш того, ще до 1783 року людям була навіть невідома формула Н2О, поки французький натураліст Антуан Лавуаз'є довів, що вода складається саме з двох атомів водню і одного атома кисню. Пізніше його відкриття лягло в основу сучасної хімії, тому Антуана Лавуаз'є і називають прабатьком цієї складної науки.

А тепер уявіть, якщо аж до 18 століття людству була навіть невідома формула води, то, скільки ще таємниць і фактів про неї належить розкрити вже сучасним ученим. Ми також підібрали для вас невідомі факти про Н2О - впевнені, вони зможуть вас здивувати. Але перш ніж прочитати статтю, не забудьте оформити доставку питної води на нашому сайті. Так у вас під рукою завжди буде головне джерело здоров'я, енергії і відмінного самопочуття - і це вже давно всім відомий факт.

Але перейдемо до менш відомих. Ви знали, що саме Антуан Лавуаз'є, розкривши формулу Н2О, поклав старт нового технологічного процесу. Проводячи досліди з водою, йому вдалося отримати водень, пропускаючи пар над розпеченим залізом. Пізніше цей метод отримання водню стали застосовувати в повітроплаванні для аеростатів, які працювали на цьому хімічному елементі.

З усіх трьохатомних молекул саме молекула води є найменшою - за рахунок її V-подібної форми. Інші ж трьохатомні молекули розташовуються ланцюжком.

Отримати абсолютно чисту воду навіть в лабораторних умовах неможливо. І все тому, що не існує абсолютно чистої Н2О. Саме тому вода закипає при температурі понад 100˚С і замерзає вже при температурі 0˚.

Вода - природний фрактал. Це особлива геометрична фігура, окремі частини якої є точною копією всієї фігури. Найяскравіший приклад фрактального прояви води в природному середовищі - сніжинки. При цьому всі сніжинки - унікальні. Двох однакових в природі просто не знайти. При цьому всі вони мають однакову шестикутну форму, але завжди з різним малюнком. Ви тільки уявіть, всього в одному кубометрі снігу міститься понад 350 мільйонів сніжинок - і жодна з них не схожа на іншу.

Ще більше цікавих статей про питну воду ви зможете знайти на сайті компанії АкваСвіт. Тут ви також зможете замовити доставку води в Києві - додому або в офіс.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А