Кава по-турецьки - секрети приготування напою в турці
Кава в турці - класичний варіант приготування популярного напою, що бадьорить. Однак такий спосіб вважається і одним з найскладніших: потрібно дотримуватися суворої черговості заварювання зерен і використовувати тільки якісні компоненти - самі кавові зерна і очищену питну воду.
Як підготуватися до приготування напою?
Головне правило смачної кави в турці - чистий посуд. Завжди після приготування нової порції напою ретельно очищайте турку - споласкуйте її гарячою водою і насухо витирайте рушником.
Що стосується кавових зерен, то молоти їх потрібно безпосередньо перед приготуванням напою. І ніколи не заварюйте каву повторно на тій гущі, що залишилася після попереднього разу. Адже саме перше варіння здатне зберегти багатство смаку і аромату кавових зерен, розкрити всі нотки і відтінки напою.
Також особливу увагу потрібно приділити вибору питної води - використовуйте тільки очищену природну Н2О або негазовану воду з низькою мінералізацією. Чим менше концентрація мінеральних речовин в ній, тим яскравіше і більш насиченою буде смак кави.
Замовити доставку питної води в Києві, як і найкращу каву для приготування в турці, ви зможете на нашому сайті.
Секрет ідеальної кави в турці
Заварювання кави в турці - один з найстаріших методів приготування напою. Саме ця посудина з особливою формою може впоратися з заварюванням кавових зерен краще за будь-яку сучасну дорогу кавомашину.
Для приготування вам буде потрібно:
- кавові зерна;
- очищена природна питна вода;
- чиста турка і спеціальна ложка з довгою ручкою;
- цукор (за смаком).
Також важливо дотримуватися етапів приготування напою:
- спочатку подрібніть зерна, ступінь помелу повинна бути максимально дрібною;
- тепер підготуйте турку: розігрійте суху посудину на вогні;
- дотримуйтесь балансу: на 150 мл води вам знадобитися 2 чайні ложки меленої кави;
- якщо ви п'єте каву з цукром, тоді додайте його до решти інгредієнтів;
- спочатку потрібно підігріти суху суміш - без використання води (протягом 10 секунд);
- тепер влийте холодну воду і ретельно все розмішайте;
Дуже важливо не варити каву, а саме довести її до кипіння. Слідкуйте за пінкою - як тільки вона підніметься до країв турки, відразу ж знімайте посудину з вогню і розливайте напій по чашках, попередньо забравши цю пінку.
Якщо ви хочете заварити міцну каву, тоді доводити до кипіння напій потрібно 2-3 рази.