Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Які продукти та напої призводять до зневоднення?

Зневоднення - природний процес для людського організму. Ми всі втрачаємо воду з повітрям, що видихається, потім, побічними продуктами життєдіяльності. Якщо не поповнювати «внутрішній резервуар» живлющою вологою, то тіло перейде в «режим енергозбереження» - в результаті ви будете відчувати сонливість, істотно знизиться ваша працездатність. Все це спровоковано зневодненням. Саме тому так важливо дотримуватися оптимального питного режиму протягом дня і заповнювати порушений гідробаланс якісною природною питною водою.

Спровокувати зневоднення може не тільки дефіцит вологи, а й вживання тих чи інших продуктів. Яких саме? Дізнайтеся з цієї статті.

Чай та кава. Кавові зерна і деякі сорти чаю містять в собі таку речовину, як кофеїн. Воно робить досить сильний сечогінний вплив на організм людини, що призводить до зневоднення.

Алкогольні напої. Часте вживання алкоголю призводить до зниження вироблення антидіуретичного гормону вазопресину. Він відповідає за регулювання гідробалансу в організмі і звужує кровоносні судини. Болісний головний біль після бурхливих веселощів - результат зневоднення, спровокованого алкоголем.

Продукти, що містять велику кількість білка. Їжа, насичена білком, «змушує» ваші нирки продукувати більш концентровану сечу, що також призводить до зневоднення організму.

Сіль і цукор. Вживання занадто солоної та солодкої їжі призводить до висмоктування вологи з клітин. Особливо обережно ставитися до дуже солених продуктам потрібно у жаркому кліматі.

Підтримувати оптимальний гідробаланс можна за допомогою продуктів - фруктів і овочів - містять великий відсоток води. У цьому випадку ваш раціон повинен складатися з кавунів, огірків, салатів, полуниці і т.д. Вживати ці продукти можна і у вигляді поживних коктейлів.

Однак важливо також підтримувати природний водно-сольовий баланс за допомогою звичайної питної води. Для цього ми рекомендуємо замовити доставку води в Києві на нашому сайті - і тоді ви забудете про будь-які ризики виникнення зневоднення.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А