Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Як розповісти дітям про кругообіг води в природі

Діти дошкільного віку - як «губки» - активно вбирають корисну інформацію. Тому, це найкращий час для ознайомлення з важливими природними процесами, наприклад, з кругообігом води в природі. Як же краще пояснити маленькому допитливому розуму, в чому особливості цього процесу, і яка його роль в житті планети?

Свою розповідь необхідно почати з роз'яснення, що ж таке питна вода? Поясніть, що це життєво важлива речовина складається з двох елементів - кисню і водню. Природно, малюкові такі хімічні терміни зараз ні до чого, тому спробуйте інтерпретувати цю думку. Наприклад, ви можете придумати хімічних елементів смішні імена - кисень і водень. Розкажіть, що вони живуть у воді, і не забувайте свою розповідь доповнювати зображеннями - малюки краще сприймають візуальну інформацію.

Тепер, коли дитина знає, що таке вода, почніть свою розповідь про її кругообігу в природі. Тільки пам'ятайте, все повинно бути максимально доступно для дитини.

Нехай цей природний цикл буде такою собі подорожжю кисню і водню з землі на небо. Коли на вулиці тепло, воду в небо притягує сонечко. Там наші два героя з'єднуються з хмаринками, щоб потім у вигляді дощу знову потрапити на землю. Взимку ж, водичка повертається на поверхню землі у вигляді сніжинок.

Як тільки пригріє сонце, калюжі після дощу знову випаровуються, а сніг - тане. І наші герої знову відправляться в свою подорож.

Дуже важливо пояснити дитині, що ключова роль у кругообігу води відведена саме сонечку. Саме його промені змушують кисень і водень підніматися в небо.

Такі прості дидактичні прийоми повинні бути в арсеналі будь-якого батька. Дуже важливо також пояснити дитині, що водичку потрібно регулярно пити - тільки якісну. А ваше завдання, забезпечити їй належний питний режим. Для цього ми рекомендуємо скористатися послугами компанії АкваСвіт і замовити доставку води в Києві на нашому сайті.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А