Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Випаровування води рослинами: наскільки важлива волога для їх росту і розвитку

Як людина не може тривалий час жити без питної води, так і рослинам вона необхідна для росту, розвитку, цвітіння і дозрівання плодів. При цьому природний процес в «життєдіяльності» різних культур - випаровування - відіграє велику роль у кругообігу води в природі. Як воно відбувається? Дізнайтеся далі.

Процес випаровування рідини рослинами

За процес випаровування рідини в рослинах відповідають їх листя - на своєму зворотному боці вони мають особливі зелені клітини (продихи). У цих самих продихах зосереджені мікроскопічні та непомітні для людського ока щілини. Саме через них і просочуються назовні крапельки цілющої вологи.

Кожна рослина має різну кількість продихів - це число залежить від віку культури, рівня вмісту в ній вологи, тиску клітинного соку і т.д. Інтенсивність же випаровування може залежати від зовнішніх факторів, наприклад, зовнішньої температури повітря.

Як саме відбувається випаровування? Цей процес активізується при достатньому скупченні рідини в рослині.Продихи розширюються і через них виходять надлишки вологи - у вигляді пари. Зазвичай це відбувається в денний час

Випаровування вологи листям рослин можна розділити на такі етапи:

І так по колу. Саме так і виглядає природний круговорот води в природі, і випаровування вологи рослинами грає в цьому процесі одну з ключових ролей.

У природі існую такі рослини, які можуть існувати без транспірації. В такому випадку вони покриваються восковим нальотом або ворсинками і вбирають вологу із зовнішнього середовища.

Хочете дізнатися ще більше цікавої інформації про водної стихії? Тоді слідкуйте за оновленнями нашого блогу. Тут ви знайдете багато цікавих статей про корисні властивості, особливості, таємниці і секрети води.

Також на сайті компанії ви зможете замовити доставку води в Києві та завжди мати під рукою джерело здоров'я і довголіття.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А