Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Де в світі відзначають свята води?

Раніше ми писали про унікальних «Морських людей», а також розкривали незвідані місця, заховані під водою. Як бачите, ця стихія приховує в собі безліч захоплюючих і надзвичайних таємниць. Сьогодні ж ми розповімо, де і як в різних куточках планети відзначають свято води.

Ще з давніх часів вода була атрибутом різних релігійних урочистостей, обрядів і поклоніння. Згадайте хоча б Хрещення, коли, незважаючи на люті морози люди з натхненням занурюються в ополонку. Або літнє свято - Івана Купала, коли молоді дівчата пускають по нічній річці вінки з квітів, «гадаючи» таким чином, на свого судженого.

Але є свята, де вода не просто атрибут, а головна винуватиця торжества.

Китай. Свято води По-шуй. Щороку в китайській провінції Юньнань, починаючи з 13 квітня, місцеві жителі цілий тиждень відзначають По-шуй - свято води. Свято бере свій початок ще з давніх часів. За місцевими переказами в цій провінції жив правитель-демон, що наганяв на людей жах, у якого було 7 дружин. Нещасні жінки більше не могли терпіти його тиранію, і, об'єднавши зусилля, вбили його. Однак демонічна голова мала особливу магічну силу - вона запалювала всі навколо.

Заради порятунку інших жителів провінції ці жінки не випускали цю голову зі своїх рук на протязі всього року. А ті, в подяку, носили воду з річки і обливали нещасних, хоч якось знімаючи їх немислимі муки. Згодом голова демона зотліла і обернулася на попіл.

На згадку про цю дивовижну легенду і виникло свято води: жителі сіл обливають один одного водою, бажаючи благополуччя і здоров'я.

Кіпр. Свято води Катаклізмос. Сьомий тиждень після Великодня на Кіпрі проходить дуже захоплююче і «мокро». Саме в цей час остров'яни відзначають Катаклізмос - свято води.

Аналогів цього свята немає в світі, а навіяний він ідеєю Всесвітнього потопу і відродженням життя після нього. Відзначають Катаклізмос на березі Середземного моря. Всі, хто зібрався на свято обливають один одного водою, що є символом очищення і відродження душі і тіла людини. У великих містах на честь Катаклізмос влаштовують змагання з плавання, морські регати і пишні салюти.

Також святкуванням Катаклізмос кіпріоти зустрічають прихід літа і відкривають купальний сезон.

Ще більше цікавої інформації ви зможете знайти на нашому сайті, так само, як і замовити доставку води в Києві до себе додому або в офіс.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А