Чайні традиції. Класичний британський чай з молоком

Який ваш улюблений додаток до чаю? Трохи духмяного меду або, може, скибочка кисленького лимона? Хтось вважає за краще додати в напій трохи кориці або ванільного цукру. Смаки і переваги у всіх різні, але є країна, жителі якої незмінно слідують віковый традиції вживання чаю. І мова йде, звичайно ж, про Велику Британію. Саме тут чай п'ють в рекордних кількостях, і саме в Англії всі перераховані вище доповнення до напою зовсім не користуються популярністю. Адже жителі Туманного Альбіону вважають за краще додавати до нього молоко.
Звідки з'явилася ця традиція, і як правильно пити чай з молоком, щоб по-справжньому насолодитися його надзвичайним смаком? Ви дізнаєтеся з цієї статті.
Є жарт - щоб визначити справжнього британця, запропонуйте йому чай з молоком. 98% населення Великобританії щодня балує себе чашкою цього напою. І традиції прийому чаю з молоком вже більше чотирьох століть! Спочатку додавати молоко в чай стали зовсім не для смаку - воно допомагало захистити тонкий делікатний фарфор від появи тріщин. Для цього в чашку спочатку наливали трохи прохолодного молока, а потім до нього вже вливали свіжозаварений чай.
Британці швидко оцінили оригінальний смак отриманого напою, і незабаром це поєднання вже стало традиційним.
Які сорти чаю використовуються?
Особливих обмежень по використанню чаю немає. Додавати молоко можна і в чорні, і в зелені сорти чаю. Зазвичай для приготування напою береться індійський чай. Він, в принципі, користується більшою популярністю у Великобританії, ніж китайський.
Рідко британці додають молоко в чай з яскраво вираженим або, навпаки, тонким ароматом. В цьому випадку цінителі напою зволіють насолодитися їм повною мірою і без всяких добавок.
А ви любите чай з молоком? На нашому сайті ви зможете замовити відмінні сорти чаю від відомих виробників. Також не забудьте, що готувати напій потрібно на чистій природній питній воді, тоді його смак і аромат розкриються повною мірою.
Замовити доставку води в Києві ви також зможете на нашому сайті.
Повернутися до переліку публікацій