Заказ на сайті цілодобово
Замовити
Щодня з 8:00 до 20:00
багатоканальний
 
Оформлення замовлення
 
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
и наш менеджер зв'яжеться ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваші дані в безпеці
і не будуть передані третім особам
...

Чайні секрети: як довго можна зберігати заварений чай?

На Сході, де без перебільшень існує культ чаювання, чай ще називають напоєм від тисячі хвороб. І це дійсно так, адже в чайному листі містяться вітаміни і антиоксиданти, мікро- і макроелементи. Однак, щоб отримати користь від напою, необхідно вміти правильно його заварювати. І, звичайно ж, для цієї мети використовується тільки високоякісна питна вода, замовити доставку якої ви зможете на нашому сайті.

Японці кажуть: чай на другу добу - гірше укусу змії. Істина в цьому вислові є - напій буквально за лічені години з корисного може перетворитися на справжню отруту. Цікаво те, що в сухому листі всі корисні вітаміни можуть зберігатися роками, а в завареному вигляді вже через дві години від користі чаю не залишиться і сліду. Більш того, після охолодження напою до 30˚ чай стає справжнім «розсадником» для мікроорганізмів і грибків. Уже через 2-3 дня в заварнику з'явиться цвіль - пити такий напій небезпечно для життя.

Необхідно також правильно готувати заварник до приготування напою - перед заварюванням чаю посудину потрібно обробити окропом і ретельно прополоскати, а потім промити проточною водою і дати ємності повністю обсохнути.

Скільки можна зберігати зелений чай?

Сьогодні все більше гурманів віддають перевагу слабоферментірованним сортам зеленого чаю. Особливість такого продукту в тому, що чайний лист піддається мінімальної термічній обробці. Та й зберігається чай в особливому вигляді. Максимальні смакові якості заварки розкриваються, якщо її зберігати в морозильній камері.

Зберігати заварений напій можна не більше 15-20 хвилин - чим швидше ви вип'єте зелений чай, тим більше користі ви від нього отримаєте.

Самі ж китайці пропонують таку технологію заварювання зеленого чаю - готувати напій невеликими порціями (по 50 мл на одну людину), але при цьому заварку можна заливати окропом 3-5 разів за чаювання.

Придбати зелений чай, як і замовити доставку води в Києві, ви зможете на сайті нашої компанії. Великий вибір продукції дозволить вам урізноманітнити свою «чайну карту» і насолоджуватися улюбленим напоєм, приготованим в кращих традиціях східного чаювання.

Повернутися до переліку публікацій
Наші магазини на карті Києва:
Режим роботи наших магазинів - щодня з 8:00 до 21:00, обід з 13:30 до 14:00
Є ПИТАННЯ? - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
  • Адреси магазинів в Києві:
  • вул. Братиславська 14-Б
  • вул. Мате Залки 8
  • вул. Маяковського 66-А